ONTDEK DE NAMEN VAN GOD

GODS NAAM

ONTDEK DE NAMEN VAN GOD EN WAT DIE NAMEN OVER GOD ZEGGEN, OVER ZIJN KARAKTER, ZIJN EIGENSCHAPPEN EN WIE HIJ IS

WIE BEN IK DAN EIGENLIJK

Wat is mijn naam? Mijn naam is Gerda, die ik van mijn ouders heb gekregen en geen bijzondere betekenis heeft. Mijn ouders gaven mij mijn opvoeding mee. Kort gezegd gingen we iedere zondag naar de kerk en ben ik grootgebracht met een Godsbesef. Ik ben in 1961 geboren en heb hobby’s, zoals het maken van websites, fotografie, Photoshop, en het bezig zijn met YouTube om zelf filmpjes te maken. Ik heb hiervoor geen diploma’s, maar heb het zelf ontdekt en uitgezocht hoe het werkt. Een autodidact, zoals Google zegt.

Gerda Beek
Foto door Benno Ellerbroek
Lezen Bijbelstudie Ontdekken

PAK ER KOFFIE BIJ

Ik wil je meteen waarschuwen dat ik niet uitblink in grammatica of de Nederlandse taal. Google Vertaling kan eventuele schrijf- of taalfouten detecteren. Ook met behulp van de AI van Elementor, waar ik deze website mee maak, ben ik in staat om de tekst te verbeteren. Ik ben geen theoloog of Bijbelgeleerde, maar ik schrijf zoals ik denk. Soms ben ik wat warrig in mijn schrijven en spring ik van de hak op de tak, maar zo werkt het nu eenmaal in mijn hoofd.

IN EEN NOTENDOP

Ik was 10 jaar oud toen mijn vader verongelukte en ons gezin terug verhuisde van Weert naar Hoorn. Toen ik 11 jaar was, kwam ik in aanraking met een kinderclub op woensdagmiddagen van een kerk. Later sloot ik me aan bij een Pinkstergemeente en maakte vrienden met wie ik tieneravonden en diensten bijwoonde. Dit was een grote verandering van de Rooms-Katholieke kerk naar een Pinkstergemeente, waar mensen tijdens zingen in hun handen klapte en op stond en hardop baden in plaats van een liturgie te volgen. Deze Pinkstergemeente  is een hechte, vriendelijke gemeenschap waar ik me thuis voelde. Na een paar jaar bezocht ik ook jeugdavonden en ging ik elke zondag naar de bijeenkomsten. Toen ik ongeveer 22 jaar oud was, ging ik naar een training en bijbelschool van Jong en Vrij onder leiding van Nico van Biljouw in Rockanje, waar ik 2 jaar leefde en leerde. Na deze 2 jaar keerde ik terug naar Hoorn, waar ik werk vond in ouderenzorg en de jeugdgroep van de Pinkstergemeente 7 jaar leidde. 

Na een soort burn-out en herniaproblemen, gevolgd door een hernia-operatie, ontmoette ik mijn huidige man en trouwden we na 2 jaar verkering. Tijdens het 1ste jaar van ons huwelijk, werd ik door mijn hernia arbeidsongeschikt verklaard. Ik werd moeder van tweelingen en was niet langer actief betrokken bij de kerk en had het druk met de kinderen. 

Na ongeveer 7 jaar maakte ik weer contact met de Pinkstergemeente en was weer actief. Door naar conferenties te gaan en door een hechte vriendschap, leerde ik over “de liefde van de Vader” (ook bekend als “Toronto Blessing”), wat waarschijnlijk de reden was waarom mijn jasje te klein was geworden in de Pinkstergemeente. Dit bracht me naar de Berea-gemeente in Amsterdam, waar ik lid was voor 1 jaar en talloze cursussen volgde. Ik had er bewust voor gekozen om 1 jaar lid te zijn van deze kerk. Na dat jaar was ik een poos zonder kerk en voelde me dakloos. Na een tijdje nam mijn dochter me mee naar haar kerk, wat me leidde naar de LifeBuilders-kerk in Hoorn, waar mijn andere dochter er later ook bij kwam. Beiden zijn actief betrokken bij de training en bijbelschool van RotsVast. 

Vanwege COVID-19 was ik 2 jaar aan huis gebonden, geïsoleerd en volgde ik veel online preken en diensten. Mijn man overleed (tijdens de COVID-19-periode in dec. 2021) na een scooterongeluk toen hij 64 jaar oud was. (We waren bijna 30 jaar getrouwd.) Daarna belandde ik weer in een soort isolement, waarbij ik zoveel mogelijk prikkels probeerde te vermijden. Het verliezen van een echtgenoot doet veel met je. Je leven staat op zijn kop en staat tegelijkertijd stil. Een zeer verdrietige periode, wat nu nog dagelijks voelbaar is. Nu, 2 jaar later (2024), probeer ik weer actiever te worden en ben ik begonnen mijn oude website Gods Naam (mei 2021) te vernieuwen naar deze website. Met nieuwe plaatjes en verhalen. Een website is altijd in beweging, dus kom later gerust terug en neem een kijkje.

STUKJE DIEPERE UITLEG

Vanwege een ernstige depressie in 2018 was ik sterk beperkt in mijn dagelijks leven. Ik kon niet veel prikkels verdragen en had weinig concentratie. Dankzij de begeleiding van GGZ kon ik me weer richten op creatieve activiteiten. Het lezen of kijken van lange films was te vermoeiend dus begon ik met tekenen en ontdekte ik de Namen van God

Met de lijst van de namen van God ben ik begonnen om deze namen te tekenen en schrijven op een groot doek. Iedere naam leidde me naar meditatie over de betekenis. Ik heb weken aan het doek gewerkt, welke nu hangt in een kerk in Friesland. Naarmate ik mijn gezondheid terugkreeg, ben ik weer Photoshop gaan gebruiken en maakte ik afbeeldingen van de Namen van God. Vervolgens begon ik te onderzoeken wat iedere naam betekende. Urenlang zoeken op internet en luisteren naar preken en zoeken in de Bijbel. Er zijn zo veel namen en het is een grote uitdaging om ze te onderzoeken. 

En zo is deze website ontstaan. Ik verzamel stukjes en beetjes om deze website samen te stellen. Ik probeer altijd de bronnen te benoemen waar mogelijk. Sommige onderwerpen raken me diep vanwege de herkenning of een uitleg van een naam die me uitdaagt. Als je alleen de afbeeldingen wilt zien, is dat ook mogelijk, en als je de uitleg erbij wilt lezen, dan is dat ook een optie. Er zijn verschillende pagina’s en blogberichten. Dit is mijn hobby en ik vind het geweldig om creatief te zijn met deze website, het onderhouden en creëren ervan.

Wil je nog meer weten van me in het bericht 
El Sal’i open ik een ander stukje van mezelf.

Bij het teruglezen realiseer ik me dat mijn relatie met de kerk wel een achtbaan is geweest soms een soort knipperlicht, maar mijn relatie met God is er altijd geweest omdat Hij me nooit heeft losgelaten. Als je met me wilt praten, schrijven vind ik dat leuk. Klik hier voor contact.

(Is dat niet schattig, die mier?)

mier