reden van deze website

Ontdek de Namen van God en wat die Namen over God
zeggen over Zijn karakter,
Zijn eigenschappen en Wie Hij is … 

mijn passie

waarom ik dit wil delen met je

De Namen van God zijn zo rijk en er is zoveel over te vertellen.

Dit wil ik graag met je delen in de hoop dat het je mag versterkten in je relatie met God. Het is ook een proces waar ik in zit: “ontdekken Wie God is en wil zijn voor mij”.
De woordstudie over de Namen van God is super boeiend. Heel internet staat er over vol en er zijn veel boeken over geschreven. Op deze website wil ik plaatsen wat mij heeft aangesproken. Door mijn bril gezien.

creatief proces vieze handen en welke bril gebruik jij
Lekker zelf doen

MELISSA HELSER

Het verhaal van Melissa Helser sprak mij erg aan. Daarom dat ik het vertaald heb en bewerkt heb. Melissa is een in Amerika bekende worship leader. Ze schrijft eigen liederen en zingt. Maar ze is ook chronisch ziek en bijt zich er soms keihard door heen  maar soms lukt het niet. Dit was voor mij zo een openbaring. Ik ben duidelijk niet bekend met ‘zwakheid’ durven te tonen. Je hebt familie, mensen om je heen nodig.

WAT GELOOF IK

Het is lastige om te omschrijven en dat kan eigenlijk niet in enkele woorden. Als Christen ben ik een volgeling  van Jezus De Christus. De Bijbel is voor mij het enige boek wat de waarheid in zich heeft en wat de leidraad is in mijn leven. Ken Jezus en ken de Vader, die Jezus heeft gestuurd naar deze aarde, zodat we God mogen leren kennen.
Dit is een super korte beschrijving dus  …

Wie ben ik dan?

Mijn naam is Gerda Beek. Geboren 1961 De founder van deze website. Founder klinkt interessant vind je niet. Heb ik expresse gedaan, want het slaat nergens op. Ik ben geen theoloog, ben geen docent Nederlands (mijn taal is gewoon praatstijl met de nodige fouten) Want ik stel mezelf voor dat ik tegenover je zit met een beker koffie en we gewoon aan het kletsen zijn. Een Evangelisch Charismatisch Pinkster Christen noem ik mezelf. 

Ik ben een weduwe sinds december 2021 en twee volwassen dochters en iemand die lol beleefd in het maken van plaatjes en websites. Ontspanning en verwerking voor me.

Diep dal


 ———- trigger waarschuwing ———-

In 2018 knapte alles om me heen en belande ik op de bodem van de put van depressie, waar ik al enkele jaren af en aan mee aan het worstelen was. Niemand wist van mijn depressie, ik wist het goed te verbergen. Tot ik in 2018  donkerder = zwaarder – en dieper ging dan ooit. Na NACHTEN EN DAGEN het bed in en uit, niet of bijna niet slapen,  meer rond aan het spoken dan slapen en bijna niet eten. Maakte ik een keuze om niet meer verder te willen leven.

(heb jij direct hulpnodig? Ga naar de website van 113)

dit is lastig om te delen

Maar ik doe het toch. Het waren veel dingen die in eens samen vielen en mij ” dieper dan diep in de put deed belanden”. Ik vond de bodem van de put, zo diep ben ik nog nooit geweest. Ik maakte hele gekke sprongen. Ik nam alle pillen in huis en nam die in. Toen ik toch wakker werd, riep ik mijn man en vertelde wat ik gedaan had. Hij belde direct 112 

Discussie puntje is: Hoe bestaat dat? Hoe kan je dat nou doen als Christen?
( I KNOW ) Elders in deze website zal ik het er vast over hebben.

De keuzen die ik maakte zorgde ervoor dat ik nieuwjaarsdag 2018 in het ziekenhuis belande en uiteindelijk werd opgenomen op de gesloten afdeling van het ziekenhuis op de GGZ. omdat ik een gevaar was voor mezelf. Ik ervaarde die opname echt als het oog van de orkaan – heel stil – en tegelijker tijd op de bodem van de put. Dieper dan dit kon niet.

Na een week van opname las ik op mijn status ‘ernstige depressie‘. Was dat wat dit was? Hebben ze er een naam voor? En ja er zijn medicijnen voor. Want mijn hersens maken een bepaald stofje niet aan en de medicijnen helpen hierbij. De medicijnen begonnen te werken en een klein beetje kwam ik weer terug op de aarde. Weg uit de mistige sluier en weg bij het geschreeuw in mijn hoofd. 

God liet mij vanaf de eerste dag van opname zien, dat Hij mij vasthoud en dat er een touw hangt in deze put waarvan ik op de bodem zat en ik me daaraan moet optrekken. Terwijl Hij mij ook vasthoud. (kan je het beeld voor je zien?) Er was geen therapie of gesprek op de afdeling. Het was belangrijk om weer een normaal ritme te krijgen en uit de stress te komen.

zeer onder de indruk van deze video

THUIS

In de tweede week mocht ik een dagje naar huis. Na 3 weken opname mocht ik naar huis maar toen begon de begeleiding. Gesprekken met de psychiater en dagbehandeling samen met een groep andere mensen.
We zaten allemaal in hetzelfde schuitje. Praten en praten en praten. Ik hoefde me niet meer sterk voor te doen, ik kon en mocht mezelf zijn. Weken van therapie en cursussen over hoe om te gaan met depressie zorgde ervoor dat ik er weer wat beter tegen kon. Nu zal ik me niet ‘beter’ voor doen. Ik ben ik en wat je ziet is wat je krijgt. 

Maar ook merkte ik dat mijn hoofd de dag nog niet goed kon volgen, maar dat was niet erg. Niks was erg, alles was oké. Het is oké om niet oké te zijn. Stress of spanningen kon ik niet aan en ik moest dan afleiding zoeken. Ook had ik gesprekken met een Psycholoog. Bezig blijven, een doel hebben, leren relativeren. Thuis ging ik legpuzzels maken en later ben ik gaan tekenen.
Stomweg om de dag door te komen.

Hier wil ik naar toe in mijn verhaal

Tijdens mijn dagbesteding in het ziekenhuis was er een middag tekenen en of schilderen. Want als je creatief bezig bent, dan activeer je een gedeelte in je hersens die ervoor zorgen dat het gedeelte in je hersens die je down maken stopt. Het is afleiding, maar het werkt ook. Als niets hielp, dan moest ik buiten een stukje lopen. Want dan werd er weer iets anders geactiveerd in mijn hersens. Bijzonder hoor, hoe dit allemaal werkt.

Canvasdoek

Creatief bezig zijn, ook thuis. Een canvas doek gekocht, verf en tekenspullen had ik nog wel. (maar zoetjes aan kwam er wel meer bij) Wat ga ik doen? Ik zou graag willen dat ik kon schilderen, maar dat kan ik gewoon weg niet. Maar ook omdat mijn hoofd nog niet veel informatie kon verwerken kwam ik op het idee om de namen van God op het doek neer te zetten

Foto_gemeente_gloriehuis.info
in het GlorieHuis hangt mijn eerste werk

Creatief

De lijst met namen van God was zo gevonden op internet. De achtergrond werd door waterverf mixen en  een leuke ondergrond. De namen en daarbij een Bijbeltekst schots en scheef over het doek heen. De ene groter dan de ander. Het was echt een hele klus en ik ben er weken mee bezig geweest. Maar iedere keer kon ik me maar concentreren op 1 naam van God. 

NADENKEN

Terwijl ik aan het tekenen was, was ik ook aan het praten met God. Wat betekend deze naam? JHWH Shalom. Vrede? Is dat wat het betekend? Dan ging ik het opzoeken op internet, zocht ik het na in mijn Bijbel. Zo was ik vrij intensief bezig met de Namen van God. * Dat doek is uiteindelijk naar een gemeente gegaan in Friesland en hangt daar in de gemeentezaal. Ik weet niet of hij er nog hangt.

DRIE JAAR LATER mei 2021

ben ik nog bezig met de Namen van God. Niet meer dagelijks en niet meer zo intensief als zijnde laatste strohalm. Het is nu een website aan het worden  (DEZE WEBSITE waar je nu leest) en niet meer tekenen maar nu met photoshop plaatjes maken. Daar kan ik helemaal mijn ei in kwijt. Alsof ik kan schilderen, met een tekentablet gaat dat al snel haha. Heel ontspannend ook om te doen. Hoe noemen ze het ook al weer : ontspanning door inspanning. Dat ik deze website wilde maken had ik al wat langer in mijn hoofd. Maar in je hoofd hebben is niet genoeg, je moet het doen. Dus eindelijk heb ik de stap genomen om 20 mei 2021 te starten met deze website. Plaatjes maken, inhoud bij elkaar zoeken, boek lezen, preken beluisteren en mijn persoonlijk verhaal neerschrijven. In die tijd van herstel heb ik ook geleerd om preken te vertalen vanuit Engels naar Nederlands. Hoe je ondertiteling moet maken in een filmpje. Oh er zullen zeer zeker dikke taalfouten en vorm fouten in zitten, maar daar ging het mij niet om. Het volgen van Engelse / Amerikaanse preken en seminars. Zelfs het lezen van boeken in het Engels geschreven. (uit gelezen ook he. Had ik ook eerder niet van mezelf gedacht.)  Tijdbesteding en nuttig bezig zijn. Plaatjes maken die te maken hebben met het liedje. Dit werd dan weer op mijn YouTube kanaal gezet. Ik heb me verdiept in het  Sozo onderwijs. Meer info ook op de website van Sozo. en herstelde meer en meer. 

HET IS OKE

Sommige dagen zijn nog van die dagen dat het niet lekker loopt. Dat mag, het is oké om niet oké te zijn. Bij toeval kwam ik het boek tegen van Judith Stoker. Tranen in mijn koffie Over haar proces van depressie en herstel. Een boek wat ik je graag aanraad. Het is met zoveel humor geschreven in alle eerlijkheid. Kijk gerust haar website en lees haar blogs. Wauw ik dwaal af nu. Het maken van deze website en inhoud dus, is voor mij nog steeds werken aan mijn herstel. Maar ook werken aan mijn relatie met God, mijn Vader die altijd bij mij is en het beste met mij voor heeft. Dit verhaal zo neerschrijven is best confronterend om te doen, maar ik wilde je de reden vertellen waarom ik deze website maak. Zo weet je nu een beetje mijn achtergrond en beweegredenen.  Maar mogelijk dat het ook zo links en rechts eens ter sprake zal komen. 

Veld prachtige rode klaprozen

Een glimp opvangen van de Almachtige God, Schepper van hemel en aarde. Toen ontdekte ik de Namen van God en wat die Namen over God zeggen over Zijn karakter. Zijn eigenschappen. Het ontdekken van 1 naam kan al zoveel met je doen.   Door me te verdiepen in de Namen van God mag ik God als Vader beter leren kennen. Laten we het samen doen…

Gerda Beek, Gods Naam

Laatste update mei 2022

Een jaar na mijn bovenstaande update:

Dan ben je lekker bezig en gaat het goed in je leven, dan slaat in eens een ongelofelijk verlies toe. Op 14 december 2021 is mijn man op 64 jarige leeftijd onverwachts overleden. Een ongelukkige val met zijn scooter. Na 3 dagen ziekenhuis mocht hij naar huis, maar is die nacht overleden. 

Dan kom je in een rouwproces terecht. Dit is voor mij zo nieuw dat ik niet weet wat me overkomt. Gek genoeg dacht ik altijd, iemand is dood en het leven gaat door. Maar als het je partner is (in mijn geval) dan staat je leven stil. Het is een heel eenzaam en pijnlijk proces. Nog nooit heb ik zoveel gehuild en huil ik nog. Huilbuien en soms tranen. Dat daar verschil in zat wist ik ook niet. Het verdriet is zo groot. Als man en vrouw waren wij 1 en nu is de helft van mij weg. Ik voel het ook echt als gaten in mijn hart, in mijn ziel. Wel ervaar ik Gods aanwezigheid hierin, Zijn rust en vrede.

Maar iedere vorm van creativiteit ontbreekt me, iets te lezen lukt me nog niet zo erg goed. Dit is voor het eerst dat ik even aan de website werk. Ik hoop dat deze website weer mag verder groeien als de tijd daar voor rijp is. 

Mercy on Display

Graves Into Gardens

Suzi Wills Yaraei

Op Facebook staan deze plaatjes ook. (maar niet mijn verhaal erom heen) Het gaat gelijk op: op website en op facebook. Je kan als je wilt plaatjes opslaan voor je eigen gebruik. Of je kan via Facebook de plaatjes delen met je vrienden. Zo handig dat internet. Like de pagina op Facebook en nodig je vrienden uit om de Facebook pagina ook te volgen en te liken. Misschien dat ik nog meer socials zal opzoeken. Maar dit deze website is de basis.